Olen tämän vuoden aikana alkanut kuuntelemaan podcasteja.

Yhtenä syynä on ollut ainakin osittain itseni tietoinen haastaminen, koska oma kuulomuistini on todella huono (vastapainona taas visuaalinen muistini on supervoimani!) ja sellaiset yli tunnin mittaiset kuuntelusetit koettelevat ankarasti keskittymiskykyäni. Toinen syy podcastien kuunteluihin on ollut suuri mielenkiinto formaattia kohtaan sekä ajatuksia kutkuttelevat aiheet.

Podcastien maailmaan tutustuessani olen huomannut, että omalla kohdallani hyvän podcastin ehtoihin kuuluu:

  • Podcastin pituus on noin 15-45 minuuttia
  • Teemat pyörivät erityisesti digitalisaation, sosiaalisen median, teknologian, pelikulttuurin ja pohdiskelevan materiaalin ympärillä
  • Podcast pystyy nappaamaan mielenkiintoni alusta alkaen ja pitämään sitä yllä koko kestonsa ajan
  • Podcast opettaa jotain uutta ja/tai antaa uusia näkökulmia

podcast vinkit damdamdidi small

Nämä ehdot mielessä pitäen olen etsiskellyt itselleni kuunneltavaa, ja lopulta tehnyt monia todella hyviä löytöjä – niin hyviä, että haluan laittaa niitä teillekin jakoon:

Halme & Saarinen: Diginen iltapäivä

Ehdoton podcast-suosikkini! Kaksikolla on jo toinen tuotantokausi menossa, jossa he lähestyvät ihmiselämän eri vaiheita digi-näkökulmasta: millä eri tavoin digitaalisuus on vaikuttanut lapsuuteen, nuoruuteen, aikuisuuteen, vanhuuteen ja jopa kuolemaan?

Semanttista hälyä

Jukka Mikkolan toimittamassa sarjassa käsitellään tiedon kasvua, viestintää ja ihmisyyttä kaiken muutoksen keskellä. Tykkään jaksojen sopivasta mitasta (19 min) sekä draamallisesta, mielenkiintoa ylläpitävästä otteesta.

Juuso Pekkinen

Pekkinen käsittelee jaksoissaan aiheita laidasta laitaan, mutta itse olen kuunnellut häneltä eniten teknologiaa ja digimaailmaa käsitteleviä settejä. Erityisen vahvan suosituksen annan ”Laita mut näkemään jotain CS:GO:ssa” -jaksolle, jossa käsitellään CS:GO-peliä sekä muun muassa sitä, millä tavoin suomalaisia peliturnauslähetyksiä tehdään.

Ei siis muuta kuin napit korville, hyvä asento auton penkillä tai kesämökin terassin aurinkotuolilla ja kuuntelemaan mieltä avartavia porinoita!

Posted by:Damdamdidi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s