Jokaisella meistä on luultavasti kertynyt elämäntaipaleella yksi tai useampi kokemus siitä, kun aloittaa jotain – joko täysin tai osittain –  uutta. Se voi olla vaikka uusi työ- tai opiskelupaikka, harrastus, jonka aloittamista on pohtinut kauan tai pitkään odotettu reissu. Luulen, että ainakin suurin osa teistä on kokenut sen mielen kutinan ja innostukseen sekoittuvan jännityksen, joka vallitsee päänupissa aivan juuri ennen kuin ottaa ensiaskeleita uuden asian parissa – itse olen kokenut ja koen juuri tälläkin hetkellä kirjoittaessani yritykseni nettisivujen ihkaensimmäistä blogipostausta.

© Damdamdidi

Yritysmaailma ei ole minulle aivan totaalisen tuntematon elämän osa-alue. Isäni toimi yrittäjänä useamman vuosikymmenen ajan, ja sivusta seuraamalla sain nähdä pieniä palasia yrittäjyyden vapaudesta, mahdollisuuksista ja haasteista. Kenties isäni veri virtaa suonissani vahvasti, kun vuosien saatossa mielessäni on pyörinyt ”olisihan se ihan jännää kokeilla yrittäjän toimimista”- ja ”pitäisikö perustaa yritys?” -ajatukset useinkin. Kuitenkin epävarmuus omasta osaamisesta – esimerkkinä kerrottakoon, että matematiikka ei ole todellakaan vahvuuteni! – sekä vähäiset tiedot ja käsitykset yritysmaailman paperi- ja muista kiemuroista hillitsivät pitkään oman yrityksen perustamisen intoa.

Kun sitten kuulin OP Kevytyrittäjä -konseptista ja perehdyin siihen tarkemmin, niin ”Carpe diem!” -meiningillä päätin laittaa yrityksen pystyyn! Toimiessani kevytyrittäjänä (ainakin toistaiseksi) harrastuspohjalta, voin tehdä työkeikkoja sen mukaan miten kalenteri ja muut työkuviot antaa myöten sekä samalla kerryttää käytännön kokemusta ja oppia yritystoiminnasta.

Tässä sitä nyt siis ollaan, Damdamdidin alkutaipaleella ensiaskeleita ottamassa! Katsotaan, mihin suuntaan ja millaisia askeleita tulen tekemään tulevaisuudessa tämän yrityksen osalta.

Posted by:Damdamdidi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s